Ut på tur i härliga Härjedalen

Att ge sig ut på tur i härliga Härjedalen kan vara ett spännande och härligt äventyr. Det finns mycket att uppleva och för den som vill vandra så finns det fina leder att vandra efter i den obebyggda vildmarken. Det finns storslagna naturupplevelser som många besöker varje år, vinter som sommar.

Härliga upplevelser året om kan du räkna med i kring Funäsdalen, Hede, Vemdalen, Lofsdalen, Sveg, Lillhärdal och Ytterhogdal. Det kan vara bra att kolla upp vad som händer i dessa områden om du planerar en resa den närmaste tiden. Besöker ni Funäsdalen så kan ett besök på Härjedalens Fjällmuseum vara intressant. Det finns mycket att se och uppleva i museet året om och vissa utställningar som pågår under vissa perioder.

Runt om i Härjedalen och dess fantastiska natur kan du fiska öring, röding och harr om fiskeintresset är det som lockar dig till området. Vandring kan också vara en trevlig upplevelse. I Funäsfjällen kan du utgå från och göra dags- eller längre turer. Se bara till att ta med bra utrustning som gör vandringen lättare och upplevelsen än bättre. Även Vemdalen som i första hand är känd för sin utförsåkning har fina vandringsleder om sommaren.

Planera in en tripp nu innan snön faller och kylan blir allt mer påträngande för en skön vandring någonstans i Härjedalen. Det finns som sagt något som passar de flesta, korater eller längre fjällturer. Ta en titt på videon här nedan och få inspiration till er nästa resa.