Att odla inomhus

Om du älskar trädgårdsarbete och odling kan det bli svårt under de kallare månaderna. Har du inget växthus som kan hålla värmen finns en stor sannolikhet att växterna dör. I Sverige är det kallt många månader om året och därför har det blivit populärt med inomhusodling.

Du kan odla många olika saker inomhus, allt från tomater till lök. Det viktiga när du odlar inomhus är belysningen. Eftersom växterna inte får naturligt ljus är det därmed avgörande med rätt belysning som ger växterna maximal exponering.

Hitta rätt växtbelysning

När det är dags att odla inomhus finns många olika typer av ljus som kan passa. Vanliga taklampor som du placerar odlingarna under passar väldigt bra. Bords- eller golvlampor som är flexibla och går att rikta mot odlingarna kan också vara utmärkt. Eftersom odlingarna behöver maximal exponering kan det vara lämpligt att lägga till LED-lampor. Du kan enkelt installera en nästintill osynlig LED-strip som är tunn och böjbar och är superenkelt att montera.

Många ljuskällor ger odlingarna maximal exponering och ger dig även flexibilitet att styra mysfaktorn i hemmet. Tänd samtliga ljus när du behöver piggna till och satsa på dämpad belysning med endast golvlampan för att skapa en mysig stämning. Du kan hitta många olika ljuskällor online och du kan handla det som behövs via A-ljus.