Ut på äventyr i skog och mark med mountainbike

Cykling är en utmärkt motion och det gör gott på flera plan. Att vistas utomhus i frisk luft har positiv inverkan på blodtryck, puls och stressfaktorer. Cykling som sport är fördelaktig eftersom du använder stora muskelgrupper. Därför är det en bra idé att investera i en cykel som är anpassad för äventyr på sadeln. Ett tips är att kolla in dessa mountainbikes som dessutom går att fynda till riktigt bra priser just nu.

Varför ska jag välja en mountainbike?

Den främsta fördelen med att köpa en mountainbike är att den snabbt tar dig ut i naturen. Du kan alltså enkelt lämna större vägar och bege dig ut i svårare terräng. En mountainbike är anpassad att ta sig fram enkelt, oavsett underlag. Dessutom är cykling på mountainbike effektiv konditionsträning. Du förbränner upp till 600 kalorier i timmen när du cyklar med hög puls.

Vilken övrig utrustning behöver jag?

Du behöver inte så mycket mer än en mountainbike för att komma igång. Det finns fördelar att använda riktiga cykelskor för trampandet ska gå smidigt. Men det fungerar bra med vanliga sportskor. Däremot är tipset att investera i smarta kläder med många fickor. På så vis kan du enkelt frakta med vatten och snacks utan att släpa med en ryggsäck.