Ta motorcykelkort

Till mångas stora förtret räcker det idag inte med ett körkort för personbil för att ha tillåtelse att köra motorcykel. Den som vill göra detta får därför rätta sig i ledet likt alla andra och skaffa sig det körkort som krävs för att köra motorcykel, om man drömmer om att susa fram längs vägarna (självfallet inom ramen för fartrestriktionerna) med vinden vinande längs sidorna.Att äga och ha möjlighet att köra motorcykel när helst man vill är en otrolig frihetskänsla. Att kasta sig upp på hojen och susa iväg längs våra fina svenska motorvägar utan att egentligen tänka så mycket på vart man kommer hamna är olikt i princip allt annat och något som gör att man verkligen känner sig levande. För den om vill kunna sålla sig till den skara som årligen unnar sig just upplevelser i denna stil krävs det det dock att man skaffar sig rätten att köra. Det krävs helt enkelt ett motorcykelkort för den typ av motorcykelklass just du siktar på att köra.

Motorcykelklasser

För den som har tänkt skaffa motorcykelkort så finns det tro olika varianter utav dessa. Du har A1 kortet som ger dig behörighet att köra lätt motorcykel, A2 som ger dig rätten att köra mellanstor motorcykel och A som ger dig rätten att köra tung motorcykel och självfallet alla andra typer utav motorcyklar. Vilket körkortsbehörighet som passar just dig bäst är någonting du själv måste avgöra, men kanske är det lämpligast att börja någonstans i de nedre regionerna och att senare i framtiden uppgradera sig.

Tänk på farten

Vi talade inledningsvis om att det är en otrolig frihetskänsla att ha en möjlighet att köra motorcykel när man känner för detta. Det är dock ett privilegium som även medför ett stort ansvar. För dig som redan har och för dig som framöver lyckas ta ett motorcykelkort så vill be därför be er att hålla nere farten. Vi vet hur lätt det kan vara att börja tänja på gränserna en aning och att väldigt många tillslut kliver över både gränsen för sin egen förmåga som förare, samt hastighetsbegränsningarna i lagens mening. Detta körbeteende riskerar inte bara ert körkort, utan även ert eget och andras liv, något som man aldrig får glömma som motorcykelförare.

Köpa motorcykel

Det finns en del olika sätt att komma över en motorcykel som man vill ha. Två av de vanligaste sätten är inte svårare och mera ovanligt än att man antingen köper nytt, eller att man gör det motsatta, köper begagnat. Inget av sätten är egentligen bättre än det andra, men att köpa begagnat tenderar ju självfallet att vara lite mera ekonomiskt om det är så att man kan leva med att inte ha den senaste motorcykelmodellen. Ja, här är det helt enkelt upp till var och en hur man väljer att göra och vilken ekonomisk köpkraft man i slutändan har.