Hockey i Jämtland-Härjedalsregionen

Hockeyn är stor i Sverige, det visar sig inte minst på hur många föreningar det finns i landet. I Härjedalen och Jämtland som är lite mindre regioner är det inget undantag med de totalt 18 föreningarna i regionerna. 

Visioner om breddverksamhet

Att man nämner de båda regionerna i samma andetag beror just på faktumet att det är två lite mindre regioner, och därmed blir det mer effektivt om man samordnar. Det är förmodligen också därför som man har en vision om en attraktiv idrott för både spelare, ledare, funktionärer och åskådare på alla nivåer – inte bara på högre nivå. Man vill se till att ishockey är den regionsledande idrotten för ungdomars kvalitativa utveckling av idrottande.

Seniorhockey

Om man ser till seniorhockeyn i regionerna så ser man att det inte finns något lag eller förening som kan kallas för elitlag, däremot så finns ett antal seniorlag. Att man inte har något elitlag är heller kanske inte så konstigt då man traditionellt sett inte haft något. Och dessutom så ligger regionerna så pass nära andra regioner där man traditionellt sett har haft elitverksamhet. Därför är det lätt så att en duktig spelare i exempelvis Östersund, redan tidigt tar steget och flyttar till exempelvis Örnsköldsvik där man har ett nationellt riksgymnasium för hockey samt ett lag i SHL.Men just Östersund har faktiskt ändå rätt bra snurr på sin seniorhockey. Man ligger för närvarande på andra plats i Hockeyettan strax efter serieledande Sundsvall, och ser man till oddsen som finns på diverse spelsajter så märks det att det att man har ett bra lag. För när det är så lågt som 1.15 så betyder det i klartext att man är säkra på att det kommer bli seger för det laget, och i Östersunds nästa match som spelas mot Kovland så är oddsen just 1.15.Andra lag som tycks bli lagets största konkurrenter i årets Hockeyettan är Örnsköldsvik och Kalix, som ligger strax efter Östersund i tabellen.