Planer på flytt utomlands

Har du precis gått i pension eller bara känner att nu är det dags att flytta utomlands. Du kanske har ett arbete som gör att det funkar för dig att bo i exempelvis Portugal eller Spanien. Gör slag i saken istället för att bara drömma. Gamla Svedala finns kvar om du vill flytta hem igen.

Det är väldigt populärt att flytta utomlands. Man kanske har semestrat massor med år på ett ställe och börjar kalla det för ett andra hem. Man har skaffat sig vänner både de som kommer från Sverige men också de som bott i landet hela sina liv. Ni känner kanske en gemenskap där som ni inte har hemmavid. Då finns det ingen anledning att stanna utan då är det hög tid att dra upp bopålarna för ett liv i värmen.

Ett par bra tips innan ni åker. Kolla upp med Skatteverket hur ni ska gå tillväga för att emigrera till annat europeiskt land. Vad krävs och vilka dokument behöver ni fylla i för att bosätta er i annat land. Om ni tar med eget bohag ner så ordna med transport som ni vet fungerar. Lär er språket hjälpligt. Det behöver inte vara så att ni kan språket flytande utan så att ni klarar er när ni ska göra bankärenden, handla och annat där språket kan vara av vikt.